Skip links

Una reforma integral per estalviar

Has pensat fer una reforma integral per estalviar? Potser no és el primer que t’ha passat pel cap quan has decidit reformar el teu habitatge, però aquí et fem un resum amb alguns tips senzills d’aconseguir.

Millorar els aïllaments

Una de les coses que has de tenir en compte quan decideixis fer una reforma integral és demanar que et revisin la configuració del teu habitatge per identificar on és possible millorar l’aïllament

I ens centrarem en l’aïllament tèrmic. No entrarem en aquest article en com solucionar problemes específics d’humitat o soroll, que necessitarien un tractament més concret, encara que poden millorar o quedar resolts amb la feina que proposarem.

Millorar l’aïllament tèrmic suposarà una millora de l’eficiència energètica del teu habitatge i això es traduirà en confort i en estalvi d’energia.

Estem en un temps en què malbaratar energia, a més del greu impacte que té per al medi ambient i per al futur de la planeta, està penalitzat per les administracions, ja sigui en els rebuts d’electricitat i de gas com en el certificat energètic del teu habitatge .

Quins elements poden millorar el nostre aïllament tèrmic

Podem dir que tot el que “envolta” el teu habitatge és susceptible d’aïllar-millor per evitar que el fred o la calor entrin o surtin sense que nosaltres puguem controlar-ho. Així, podem buscar millores en:

  • Porta d’entrada: la per una amb ànima aïllant i amb una junta adequada.
  • Finestres: canviant-les per altres que incorporin doble vidre i perfils aïllants amb trencament de pont tèrmic.
  • Parets: col·locant materials aïllants com la llana de roca o el poliestirè.
  • Sostres: aprofitant falsos sostres per a col·locar material aïllant en el seu interior o col·locant-los si disposes d’altura suficient.
  • Sòls: instal·lant una tarima laminada sobre un aïllant.

Quins avantatges obtindràs

En primer lloc, aquestes millores evitaran que perdem calor a l’hivern i fred a l’estiu. Ja saps el que costa tenir el sistema de climatització encesa, per tant, cada minut que evitis que es connecti seran menys euros a la factura d’electricitat o de gas.

Ja has aconseguit l’objectiu d’aquest article, havent realitzat una reforma integral per estalviar. Tingues en compte que aquest estalvi no serà només per una vegada, sinó que, a partir de la reforma, cada mes ho notaràs en les factures.

Però això no és tot. El fet de tenir menys pèrdues energètiques farà que la temperatura del teu habitatge sigui més estable, augmentant el confort al seu interior.

I, a més, haurem reduït també la transmissió de sorolls, tant del carrer com dels veïns.

Per si ens falta alguna cosa, aquesta millora va tenir una important influència en la classificació final que obtindrà el certificat energètic. Si vols llogar o vendre el teu habitatge el necessitaràs. Un certificat energètic millor es tradueix en que el teu habitatge tindrà un valor superior.

Finalment, com ja et comentàvem, això ajudarà a que les emissions negatives per al medi ambient que genera la teva llar, siguin molt menors, cosa que segur que et farà més feliç.

Aquests són alguns dels consells que et donem desde Construhogar si estàs pensant en una reforma integral i evitar gastar energia inútilment.

Comença amb Construhogar la teva reforma integral i millora ara els aïllaments del teu habitatge. Demana ara el teu pressupost sense compromís.

Abrir chat