Skip links

Preparats per al teletreball

El teletreball és una forma de treballar que moltes empreses es plantejaven des de fa anys, però que la pandèmia de la Covid-19 ha impulsat amb una força que ningú podia imaginar.

Ara, pensar en què podem treballar des de casa no és una fantasia a l’abast de pocs, sinó que és una realitat que anirà en augment.

En la reforma integral de casa teva no oblidis tenir en compte aquest nou escenari i, per això, et donarem unes quantes idees que et poden interessar.

Teletreball, una tendència a l’alça

Moltes empreses, dins dels seus plans de millora de la conciliació familiar i laboral, han anat introduint el teletreball com a part dels incentius per al seu personal. En general, és una mesura ben acceptada i que no suposa una disminució del rendiment del treballador. Per tant, és una pràctica que ve realitzant-se i creixent, des de fa anys.

En concret, segons informa Europa Press, el 2019 el 4% de les persones ocupades a Espanya realitzaven teletreball de forma habitual, i un altre 4% ho fan de forma esporàdica. Una altra dada important és que 22,3% del total de la població ocupada tindria la possibilitat de realitzar-ho, pel seu tipus de treball.

La pandèmia va demostrar que aquesta forma de treballar és possible i el percentatge de persones que teletreballaven de forma habitual va arribar a al 16% de la població activa en el segon trimestre del 2020.

Les xifres mostren que, si la nostra professió ho permet, alguns dies a la setmana acabem treballant des de casa.

Separar espais

Quan treballem en el mateix lloc on vivim, és fonamental disposar d’espais separats, no només per a la nostra eficiència en el treball, sinó també per al nostre equilibri emocional.

D’una banda hi ha la percepció del nostre cos, que s’ha de notar físicament que ara estem treballant, per tant en un entorn amb unes característiques específiques. Tenim molt clar que quan anem a preparar el menjar ho fem a la cuina, perquè és el lloc més ben adaptat de la casa per a això.

D’altra banda és també molt important que el nostre horari de treball ho realitzem fora del nostre entorn domèstic. Això farà que no sembli que treballem 24 hores al dia, amb el cansament mental i l’estrès que això provoca, ni tampoc que tinguem la sensació que no treballem per estar amb l’ordinador al sofà de casa.

Per tant, definir un espai específic per treballar serà una premissa que hem de tenir molt en compte quan fem la reforma integral del nostre habitatge.

Això ens permetrà centrar-nos millor en l’activitat que estem realitzant, desconnectar quan acabem i així poder descansar bé.

Com definir la nostra oficina per teletreball

Un cop hem decidit dedicar un espai específic on teletreballar, aquestes són algunes característiques que hauria de complir per estar perfectament a la seva funció:

 • El lloc de treball hauria d’ubicar-se en una estada amb finestra que deixi passar la llum natural i orientat en una bona posició per evitar reflexos a la pantalla i així no forçar la vista.
 • Endolls, preses de xarxa de dades, wifi, situació dels radiadors o altres elements de climatització, punts de llum, …, han de definir-se bé per equipar adequadament aquest espai i així permetre que el lloc de treball no quedi condicionat negativament.
 • Els colors ajudaran molt a definir un ambient que permeti la calma i la concentració. Defineix uns colors per a les parets que et motivin a l’hora de posar-te a treballar.
 • Possiblement l’ordinador ocuparà la posició principal en la taula i això ha de definir dos elements bàsics:
  • La taula, que ha de permetre col·locar l’ordinador, teclat, ratolí, telèfon i qualsevol altre accessori necessari per al nostre treball. La mida ha de permetre que la pantalla se situï a una distància mínima de 40 cm i a l’alçada dels ulls. Seria ideal que tingués un fons d’uns 75 cm, que et permetran una perfecta ubicació de tot això.
  • La cadira és recomanable que sigui un model ergonòmic regulable en altura, amb respatller adaptable a l’esquena i amb reposabraços. Que disposi de rodes serà una bona ajuda. Un reposapeus també ajudarà a mantenir les cames a la posició adequada.
 • Mantenir l’ordre és fonamental per treballar en bones condicions i fomentar la concentració i la creativitat. Per a això és important organitzar l’espai de treball de manera que t’ajudi, disposant d’elements que permetin emmagatzemar i classificar el material, com prestatgeries, armaris o altres accessoris.
 • Passareu moltes hores en aquesta estança pel que hi ha altres elements que t’ajudaran a estar millor:
  • No posis la taula de cara a la paret, ja que semblarà que estàs davant d’un mur que limita el teu espai.
  • Com possiblement dedicaràs part del teu temps a fer teleconferències, pensa en el fons que vols tenir darrere teu perquè es vegi realment professional.
  • Si l’espai ho permet, dedica una petita zona per descansar durant la jornada laboral i poder llegir una estona o prendre un cafè de manera relaxada.
  • Col·loca una petita planta i així donaràs un aire més viu a la teva taula.
  • I segueix els consells que donen els professionals perquè les teves hores de teletreball siguin segures i saludables.

Conclusió

Depenent de les professions dels membres de la teva família, tenir en compte l’espai per realitzar teletreball quan inicies la reforma integral del teu habitatge serà una aposta segura. D’això dependrà després que puguis desenvolupar aquesta activitat d’una manera saludable i divertida, en lloc d’aclaparador.

En Construhogar disposem d’excel·lents professionals que t’ajudaran a transformar les teves idees en realitat. Demana ara el teu pressupost sense compromís.

Abrir chat