Skip links

Comprar un habitatge i reformar-lo

Quan fem el pas de comprar un habitatge, és freqüent rebutjar aquells que estan en mal estat o que estan molt antiquats. Si és el teu cas, llegeix amb atenció aquest article, perquè podries canviar d’opinió i portar-te una grata sorpresa.

Imaginar la nostra llar

Els agents immobiliaris solen recomanar que l’habitatge en venda no estigui massa personalitzat quan es reben les visites de possibles compradors. Una excessiva personalització dificulta que es facin a la idea de com serà la seva llar. Per descomptat, una recomanació, gairebé obligació, és que tot estigui ordenat i si hi ha algun defecte en algun punt de l’habitatge es repari perquè no sigui un obstacle que desanimi a les visites.

No és fàcil imaginar com serà la teva llar tenint l’organització, la decoració i els detalls d’una altra família, que pot tenir uns gustos molt diferents dels nostres. D’aquí, que en comprar un habitatge de segona mà hem hagut de fer l’exercici d’imaginar com serà quan nosaltres visquem allà.

Si en lloc d’un habitatge bonic, ben ordenat i net ens trobem un habitatge vell i ple de defectes, el més probable és que ni tan sols el considerem com una opció real de compra.

Però aquí és on hem de deixar de banda la primera impressió i ser capaços d’anar més enllà per imaginar realment com podem transformar aquest espai poc desitjable, en la nostra meravellosa llar.

L’estat de l’habitatge

Abans de decidir-nos a comprar un habitatge en mal estat per transformar-lo en la nostra llar, hem de considerar diferents aspectes perquè aquesta aventura tingui un final feliç.

L’estat global de l’edifici.

És fonamental que l’estructura i les infraestructures comunes estiguin bé, ja que de res serveix que reformem la nostra nova llar, però que la resta de l’edifici sigui un desastre. Alguns elements a revisar són: zones comunes internes i externes ben cuidades, coberta i façana en bon estat, ascensor funcional, baixants en correcte estat, pressió d’aigua, accés de gas i accés de fibra òptica.

Esquerdes, humitats i aïllament de l’habitatge.

Si l’edifici passa correctament el primer examen, hem d’entrar dins de l’habitatge i tenir en compte tres punts clau.

El primer és que no hi hagi esquerdes estructurals que puguin mostrar un estat de l’immoble pitjor del qual a les zones comunes hàgim pogut observar. Si l’habitatge no s’ha reformat en molt de temps, en cas d’existir defectes d’aquest tipus, es podran identificar amb certa facilitat.

El segon punt és que no hi hagi humitats que puguin ser difícils d’eliminar. La presència d’humitats, més encara si són duradores en el temps, poden advertir-nos de problemes seriosos a l’edifici amb un elevat cost per a solucionar-los. L’absència d’humitats, o en cas d’existir alguna, de fàcil solució, és fonamental per seguir endavant amb la decisió de compra.

Finalment, l’aïllament també l’hem de tenir en compte, sobretot considerant la possibilitat de poder aïllar correctament l’habitatge, si fos necessari. Això ja ho vam explicar en l’article Una reforma integral per estalviar. Per exemple, si l’habitatge té un sostre alt, seria possible instal·lar un fals sostre que ens eliminaria els possibles sorolls de veïns i pèrdua de calor o fred.

Què ens aportarà una reforma integral

Si hem superat amb èxit els passos anteriors, el fet que l’habitatge sigui un petit desastre, pot ser realment la gran oportunitat per arribar a tenir la nostra llar somiada.

Aquests serien alguns avantatges que tindríem en afrontar el projecte de la compra d’un habitatge amb una reforma integral posterior:

  • En primer lloc, serà possible negociar un preu a la baixa, considerant l’estat de l’habitatge. La majoria dels possibles compradors hauran tingut la mateixa primera impressió que nosaltres i no hauran continuat considerant els avantatges de la compra amb reforma integral.
  • Serà possible fer una nova distribució, ja que podrem moure tots els envans i serà possible també modificar alguna paret mestra. Això ens permetrà adaptar l’espai a les nostres necessitats reals i no a l’inrevés, com sol ser l’habitual.
  • Millorarem aïllaments, reduint sorolls i pèrdues d’energia per fred o calor.
  • Entrarem a viure amb instal·lacions noves preparades per als nous requeriments del futur: electricitat, gas, aigua, sanejament, clima, domòtica, dades,…
  • Dissenyarem cuines i banys al nostre gust, aprofitant al màxim l’espai.
  • En definitiva, podem aconseguir disposar d’un habitatge a estrenar, a partir d’un vell i en mal estat.

Per descomptat, aquest projecte has de fer-ho de la mà de bons professionals que sàpiguen assessorar correctament i prendre les decisions adequades i això t’ho oferim a Construhogar.

No tinguis por de comprar un habitatge i realitzar una reforma integral completa amb Construhogar, per viure a la llar que sempre has somiat. Demana ara el teu pressupost sense compromís.

Abrir chat